Σύνδεση στο Δίκτυο Δεδομένων του Τ.Ε.Ι Κεντρικής Μακεδονίας

Εισαγωγή

Το ΚΛ&ΔΔ δίνει τη δυνατότητα στα μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας να αποκτήσουν μόνιμη σύνδεση στο Δίκτυο Δεδομένων του Ιδρύματος και κατ' επέκταση στο Διαδίκτυο για υπολογιστές ή άλλες συσκευές που διαθέτουν μια θύρα τύπου ethernet με ταχύτητες τουλάχιστον 100Mbps.

Η υπηρεσία απευθύνεται στα μέλη ΔΕΠ, το Διοικητικό και Τεχνικό Προσωπικό και στους επιστημονικούς συνεργάτες του Ιδρύματος.

Πως θα αποκτήσετε πρόσβαση

Ο τελικός χρήστης προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στην υπηρεσία θα πρέπει:

  1. Να ελέγξει στο χώρο του αν υπάρχει σε κάποιον τοίχο πρίζα δικτύου. Η κάθε πρίζα έχει πάνω της ένα χαρακτηριστικό κωδικό ή νούμερο, το οποίο είναι μοναδικό για κάθε πρίζα. Ο χρήστης θα πρέπει να σημειώσει αυτόν τον κωδικό.
  2. Έχοντας σημειώσει το παραπάνω χαρακτηριστικό, πρέπει να επισκεφθεί το ΚΛ&ΔΔ και να συμπληρώσει μια αίτηση με τα στοιχεία του και το παραπάνω χαρακτηριστικό. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ στοιχείο προς συμπλήρωση είναι το εσωτερικό τηλέφωνο του χώρου, για να είναι εφικτή η επικοινωνία με τον αιτούντα.
  3. Μετά τη συμπλήρωση της αίτησης, το ΚΛ&ΔΔ, θα ελέγξει αν η πρίζα είναι ενεργοποιημένη. Αν είναι, τότε θα δοθούν στον αιτούντα τα απαραίτητα δικτυακά στοιχεία για να περαστούν στον Η/Υ ή αν δεν μπορεί να γίνει αυτό από τον αιτούντα, θα γίνει επιτόπου επίσκεψη τεχνικού του ΚΔΔ.
  4. Αν η πρίζα δεν είναι ενεργοποιημένη, τότε θα πρέπει να ενεργοποιηθεί από τεχνικό του ΚΛ&ΔΔ και στη συνέχεια θα ακολουθεί η διαδικασία 3.

Οδηγίες σύνδεσης στο τοπικό δίκτυο  μέσω πρίζας δικτύου

Η δημιουργία του site και πολλές από τις υπηρεσίες που προσφέρονται από αυτό, έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Προηγμένες Ψηφιακές Υπηρεσίες για τον Πολίτη και τον Σπουδαστή στο ΤΕΙ Σερρών» (MIS 304280). Συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Μακεδονία-Θράκη".

Εγχειρίδια χρήσης - Βοηθήματα
Εγχειρίδια χρήσης - Βοηθήματα