Σύνδεση μέσω τηλεφώνου (dial-up)

Εισαγωγή

Η υπηρεσία PSTN/ISDN dial-up παρέχει στα μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας του ΔΙΠΑΕ Σερρών τη δυνατότητα απομακρυσμένης πρόσβασης στα υπολογιστικά συστήματα του Ιδρύματος και το INTERNET μέσω διαμορφωτών τηλεφωνικής διεπιλογής (dial-up modems) ή μέσω ISDN γραμμών.

Η υπηρεσία υποστηρίζει συνολικά 30 (Αναλογικές και ISDN) ταυτόχρονες συνδέσεις. Για οικονομικότερη χρέωση των χρηστών έχει παραχωρηθεί από τον ΟΤΕ στο Ίδρυμα ο Περιοχικός Αριθμός Κλήσης (ΠΕΑΚ) 8962405050.

Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν, ενώ κάθε χρήστης επιβαρύνεται μόνο με το κόστος που αντιστοιχεί στις μονάδες χρέωσης κατά την διάρκεια των συνδέσεων του στον τηλεφωνικό αριθμό που αντιστοιχεί στην υπηρεσία.

Διαδικασία Απόκτησης Dialup λογαριασμού

Για να αποκτήσει προσωπικό λογαριασμό Dialup ένα μέλος του Ιδρύματος (καθηγητής/διοικητικός) θα πρέπει να συμπληρώσει την "Αίτηση Απόκτησης Λογαριασμού" και να περάσει να την παραδώσει στο ΚΛ&ΔΔ. Eφόσον η αίτηση πληρεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις** θα εξυπηρετηθεί άμεσα από το προσωπικό του ΚΛ&ΔΔ και θα του δωθεί κατάλληλη απαντητική επιστολή.

Για τους φοιτητές η διαδικασία είναι πιο απλή και απλά θα πρέπει να περάσουν από το ΚΛ&ΔΔ να παραλάβουν τον λογαριασμό τους έχοντας μαζί το Πάσο τους.

** Οι έκτακτοι καθηγητές/συνεργάτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους αντίγραφο της σύμβασης τους ή βεβαίωση απο τη γραμματεία οτι τους έχει ανατεθεί έργο για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος.

Παρατηρήσεις:

  • Ο λογαριασμός που παρέχεται απο το ΚΛ&ΔΔ είναι αυστηρά προσωπικός και δεν επιτρέπεται η χρήση του απο τρίτους. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, τότε ο λογαριασμός κλειδώνεται αυτόματα.
  • Δεν υπάρχει ανώτατο ημερήσιο χρονικό όριο σύνδεσης για το μόνιμο προσωπικο και τους φοιτητές είναι 4 ώρες.
  • Δεν επιτρέπεται η εξάπλωση ιών ή άλλων «βλαβερών» προγραμμάτων (malware).
  • Δεν επιτρέπεται η προσπάθεια παραβίασης υπολογιστικών συστημάτων ανεξάρτητα με το αν αποβεί επιτυχής.
  • Δεν επιτρέπεται η οποιαδήποτε χρήση του δικτύου για εμπορικούς ή κερδοσκοπικούς σκοπούς.
  • Δεν επιτρέπεται η παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων μέσω διακίνησης κατοχυρωμένου υλικού.

Χρήση της Υπηρεσίας

Για την χρήση της υπηρεσίας χρειάζεστε τον παρακάτω εξοπλισμό:

1. Προσωπικό υπολογιστή με modem ή ISDN σύνδεση
2. Πρόσβαση στο τηλεφωνικό δίκτυο του ΟΤΕ.
3. Λογαριασμό (username/password) από το ΚΛ&ΔΔ του ΔΙΠΑΕ Σερρών

Οδηγίες σύνδεσης dial-up μέσω τηλεφώνου

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Κέντρο Λειτουργίας & Διαχείρισης Δικτύου του ΔΙΠΑΕ Σερρών.

Η δημιουργία του site και πολλές από τις υπηρεσίες που προσφέρονται από αυτό, έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Προηγμένες Ψηφιακές Υπηρεσίες για τον Πολίτη και τον Σπουδαστή στο ΤΕΙ Σερρών» (MIS 304280). Συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Μακεδονία-Θράκη".

Εγχειρίδια χρήσης - Βοηθήματα
Εγχειρίδια χρήσης - Βοηθήματα